Ljubav oko nas: Međunarodni dan muzeja privukao posjetitelje u Muzej Grada Đurđevc


Utorak, 19. svibnja 2020.

Muzej Grada Đurđevca s radošću je dočekao posjetitelje nakon prekida redovnih izložbenih aktivnosti koje su privlačile brojnu publiku.

Nova izložba Ljubav oko nas otvorena je ovaj tjedan, na Međunarodni dan muzeja, kada muzej tradicionalno posjetiteljima omogućuje besplatan ulaz. Tu su mogućnost, pridržavajući se epidemioloških preporuka o dezinfekciji ruku, održavanju razmaka i suzdržavanju od dodirivanja površina, iskoristili naši sugrađani i vjerni posjetitelji. Iako se nastava još ne provodi u školama, dio je srednjoškolaca odlučio provjeriti što se novo može vidjeti u muzeju. Rekli su da misle da je dobro što se kulturna događanja i dalje odvijaju, a obzirom na to su ih profesori često vodili u muzej, već im je počeo nedostajati taj dio nastave izvan učionica.

Privukla ih je zasigurno i tema ljubavi oko koje su se ove godine okupile muzejske institucije koje svojim programima sudjeluju u Edukativno – muzejskoj akciji (EMA). Muzej Grada Đurđevca tim je povodom iz vlastitog fundusa odabrao djela autora koji su bili povezani ljubavnim, obiteljskim i prijateljskim vezama.

Upravo su te veze posebno važne i malim umjetnicima iz Dječjeg vrtića Maslačak Đurđevac, partnera na ovom projektu, čiji su radovi također izloženi u sklopu izložbe. Sa zanimanjem su razgledali i Interpretacijski centar Picokijade s novim multimedijalnim vodičima.

Pozivamo sve kojima je u proteklom razdoblju nedostajala kultura uživo da posjete muzej i dožive ljubav kroz umjetnost.