Ministar Bošnjaković izvršio svoje obećanje


Petak, 25. svibnja 2018.

Ministar pravosuđa gospodin Dražen Bošnjaković nedavno je posjetio pravosudno područje Općinskog suda u Koprivnici, te je u Đurđevcu najavio osnivanje Stalne službe Općinskog suda u Koprivnici.

Obilaskom zgrade u kojoj je prije bio smješten Općinski sud u Đurđevcu, utvrđeno je postojanje svih potrebnih materijalnih uvjeta za rad gruntovnice i stalne službe suda. Tom je prilikom novoizabrana predsjednica Općinskog suda u Koprivnici Marija Grgešić ministru ukazala na nužnost osnivanja stalne službe, te je podržala zalaganje i inicijativu gradskih vlasti za povratkom gruntovnice i stalne službe suda koja neprekinuto traje od vremena ukidanja i preseljenja suda u Koprivnicu.

Sukladno najavama ministar pravosuđa je dana 24. svibnja 2018. godine donio odluku o osnivanju Stalne službe suda u Đurđevcu s početkom rada od 1. rujna 2018. godine.

Podsjećamo da je Stalna služba prestala sa svojim radom 1. travnja 2013. godine, a sada se nakon pet godina ponovno vraća u Đurđevac kako bi službe pravosuđa bile dostupnije svim građanima grada Đurđevca i stanovnicima sedam okolnih općina: Kalinovca, Virja, Novog Virja, Molvi, Ferdinandovca, Kloštra Podravskog i Podravskih Sesveta.

Ovim putem gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca i saborski zastupnik Željko Lacković u ime svih žitelja đurđevačke Podravine upućuju javnu zahvalu ministru pravosuđa Draženu Bošnjakoviću i predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću.