Uskoro multimedijalna Legenda o Picokima


Ponedjeljak, 13. veljače 2017.

U muzejskim prostorima Staroga grada u završnoj su fazi radovi na uređenju pet prostorija u utvrdi Stari grad u kojima će biti smješten Interpretacijski centar Picokijade u kojima će se na suvremen, interaktivan i multimedijalan način prikazati povijest grada s posebnim naglaskom na Legendu o Picokima.

Tako će uz najreprezentativniji dio multimedijalnog sadržaja, naći prizor utvrde na velikoj zidnoj foto tapeti, faze gradnje utvrde, te Đurđevački pijesci. Bit će tu i kutak iz etno baštine s nošnjama.

Već su snimljeni i filmski setovi iz Legende koji će se koristiti za multimedijalnu postavu, a za snimanje su se koristili profesionalni efekti i pirotehnika, na snimanju je sudjelovalo oko 150 statista. Ukupan iznos investicije iznosi 659.000 kuna od čega će Ministarstvo turizma sufinancirati 316.000 kn dok je preostali dio iznosa osigurao Grad.

Uz već postojeće sadržaje unutar i izvan utvrde, Interpretacijski centar Picokijade znatno će doprinijeti proširivanju kulturne i turističke ponude Grada Đurđevca, a posjetitelji će tako tokom cijele godine moći doživjeti priču o Legendi i upoznati njezine likove.