Muzej Grad Đurđevca bilježi rekordnu posjećenost i prihode


Srijeda, 27. rujna 2017.

Na sjednici Gradskog vijeća vijećnici su jednoglasno prihvatili polugodišnje izvješće Muzeja Grada Đurđevca.

Ravnateljica muzeja Edita Janković Hapavel istaknula je kako je u 2017. godini postignut veliki porast posjeta i prihoda u odnosu na isto razdoblje u 2016. godini.

Što se tiče prodaje suvenira u prvom polugodištu 2017. godine ostvareno je 15.800,00 kuna prihoda dok je u istom razdoblju 2016. godine ostvareno 2.800,00 kuna. Analiza broja posjetitelja kulturnim sadržajima u utvrdi Stari grad kao što je posjet čuvenoj Donaciji Ivana Lackovića Croate, te modernom multimedijalnom Interpretacijskom centru Picokijade, govori da je u trendu rekordna posjećenost pa je tako Stari grad prvom polugodištu u 2016. godini posjetilo ukupno 5.251 posjetitelja, a ove godine kulturne sadržaje posjetilo je 6.982 posjetitelja- rekla je ravnateljica.

Muzej Grada Đurđevca u suradnji s Turističkom zajednicom i Gradskom knjižnicom redovito organizira radionice, izložbe, kulturne i zabavne sadržaje u prostorijama muzeja. Posjetitelji otvorenjem Interpretacijskog centra mogu tokom cijele godine doživjeti priču o Legendi i upoznati njezine likove.

Najava Picassove izložbe izazvala je pozitivne reakcije kod građana. Muzej je poslao pozive za izložbu svim školama, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja dalo je preporuku da se osim Picassove izložbe, pogledaju i ostali sadržaji koje Muzej nudi.

Osim obavljanja redovne muzejsko-galerijske djelatnosti Muzej ostvaruje značajne rezultate i sa svojim dodatnim sadržajima. Suradnja sa školama, komunikacija s medijima i prisutnost na društvenim mrežama pridonijela je znatnom porastu prihoda- istaknuo je predsjednik vijeća Željko Lacković.