Muzej Grada Đurđevca i utvrda Stari grad nastavljaju bilježiti veliku posjećenost


Petak, 11. svibnja 2018.

Izložba Picassa je donijela znatno povećan broj posjetitelja u Muzej Grada Đurđevca i utvrdu Stari grad, a očekuje se i daljnji rast u iduća tri mjeseca, pogotovo nakon što su sve škole u Hrvatskoj dobile preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja za posjet izložbi Hommage a Picasso.

S prvim zrakama proljetnog sunca preko 2.000 djece, teta i učitelja iz gotovo čitave Hrvatske najavilo je svoj dolazak u Đurđevac u proljetnoj sezoni. Tokom današnjeg dana 250 posjetitelja posjetit će Stari grad, a ispred utvrde dočekati će ih kostimirani članovi Udruge sv. Jurja.

Interes za posjećenost Muzeju Grada Đurđevca je porasao otvaranjem Interpretacijskog Centra Picokijada koji uz Stalni postav presjeka hrvatskog slikarstva 20. st. iz Donacije Ivana Lackovića Croate, čini već prepoznat kulturno-turistički sadržaj.

Posjetitelji Muzeja Grada Đurđevca tako će do rujna, do kad će trajati izložba, za samo 35 kuna moći vidjeti čak 42 originalna grafička dijela Pabla Picassa, kao i 71 originalno likovno djelo ostalih svjetski poznatih umjetnika 20. stoljeća.

Utvrda Stari grad, Muzej grada Đurđevca, Interpretacijski centar Picokijade, Đurđevački pijesci, Hrvatska Sahara s devama i domaćim životinjama, kostimirana interpretacija Legende o Picokima, te brojni atraktivni animatorski programi iz godine u godinu mame sve više malih, ali i velikih posjetitelja u Đurđevac.

S obzirom na atraktivnost izložbe i aranžman koji uključuje i ostale turističke sadržaje vezane uz utvrdu, za pretpostaviti je da će Muzej Grada Đurđevca ove godine daleko nadmašiti prošlogodišnju rekordnu brojku od 11.000 posjetitelja.