Muzej Grada Đurđevca i u jesen nastavlja bilježiti veliku posjećenost: brojne grupe već najavile dolazak na izložbu djela Marca Chagalla


Ponedjeljak, 22. listopada 2018.

Iako je vrlo posjećena izložba Hommage à Picasso završila i ljeto je iza nas, Muzej Grada Đurđevca i dalje svakodnevno posjećuju organizirane grupe posjetitelja ljubitelja umjetnosti i povijesti. Tako su muzej, od završetka Picassove izložbe posljednjeg dana rujna, posjetile brojne vrtićke grupe iz kontinentalne Hrvatske, kao i učenici osnovnih i srednjih škola iz bliže i dalje okolice.

Također muzej su posjetili i djelatnici Srednje gospodarske škole iz Križevaca, Agronomskog fakulteta iz Zagreba, članovi Sindikata trgovine Hrvatske, stanovnici Doma za starije osobe iz zagrebačke Trešnjevke i brojni drugi. Oduševljeni pričom o povijesti našega kraja, Legendom o Picokima te sadržajima koje naša utvrda, ali i naš mali grad nude, izrazili su zahvalu na promociji hrvatske povijesti i kulturne baštine te su poželjeli puno sreće u našem daljnjem radu.

Unatoč hladnijim i kišovitijim danima, muzej i dalje nastavlja s brojnim grupama posjetitelja u najavi, a posebice s nadolazećom izložbom djela Marca Chagalla, pod nazivom Stvaranje i Biblija koja u skladu s temom obuhvaća i božićno razdoblje.

Za tu su se  izložbu već mjesec dana unaprijed najavile grupe posjetitelja, željne novih kulturnih događanja u našem muzeju.