Muzej Grada Đurđevca nastavlja bilježiti iznimnu posjećenost: brojne grupe najavile svoj dolazak


Utorak, 14. svibnja 2019.

Izložba Salvadora Dalíja Recepti za besmrtnost te Interpretacijski Centar Picokijade u sklopu Muzeja Grada Đurđevca u prvih deset dana mjeseca svibnja privukli su gotovo tisuću posjetitelja.

Brojne grupe vrtićke djece, osnovnoškolaca, ravnatelja škola, udruga, gostiju iz Mađarske i drugih organiziranih skupina te pojedinačnih posjetitelja iz cijele Hrvatske i brojnih europskih zemalja uživale su u sadržajima Muzeja i muzejske suvenirnice, ali i cjelokupnom doživljaju utvrde Stari grad te pripadajućih tematskih cjelina Restorana i pivnice Stari grad, kostimiranim članovima Udruge sv. Juraj koja svaki dan oživljavaju legendu, te mini zoološkome vrtu Hrvatska Sahara. Ovi sadržaji te brojni atraktivni animatorski programi iz godine u godinu mame sve više malih, ali i velikih posjetitelja u Đurđevac.

Svaka grupa s velikom pažnjom upija i najmanji detalj prilikom prezentiranja priče o povijesti našeg grada, a posebice o dijelu gdje se govori o Legendi o Picokima, toj lukavosti i domišljatosti jedne starice i kapetana grada. Žrtva pijetla označava prestanak opsade naše utvrde i pobjedu branitelja grada nad daleko nadmoćnijim neprijateljem. Utvrda koja i dandanas svjedoči o proteklim stoljećima kao spomenik kulture ponosno prezentira muzejske sadržaje i velike međunarodne projekte poput izložbi Picassa, Chagalla, a naposlijetku i Dalíja.

S obzirom na atraktivnost izložbe i aranžman koji uključuje za pretpostaviti je da će Muzej Grada Đurđevca i ove godine dosegnuti rekordan broj posjetitelja.

Podsjećamo i da je Muzej Grada Đurđevca od Hrvatske turističke zajednice dobio prestižno priznanje u kategoriji top tri kulturne atrakcije godine.