Još jedan uspješan projekt: na inicijativu članica Udruge žena Budrovac postavljena Mala kapelica sv. Martina


Ponedjeljak, 12. kolovoza 2019.

Na inicijativu članica Udruge žena Budrovac u prigradskom naselju Budrovac staro dotrajala raspelo je zamijenjeno novom Malom kapelicom posvećenom Sv. Martinu.

Nakon održane svete mise, povorka se uputila na blagoslov nove male kapelice, a na posveti okupilo se oko 150 mještana, članova brojnih prijateljskih udruga i gostiju među kojima je bio i gradonačelnik Hrvoje Janči Nakon blagoslova, svi prisutni uputili su se na osvježenje ispred Društvenog doma u Budrovcu.

Predsjednica Udruge Marija Markuš zahvalila se svojim vrijednim članicama na uloženom trudu i nesebičnom odvajanju svog slobodnog vremena na razne aktivnosti koje Udruga provodi, mještanima Budrovca, te Gradu Đurđevcu i gradonačelniku Jančiju što su prepoznali važnost ovog projekta, na suradnji i pomoći prilikom radova.

-Moram naglasiti da smo mi mjesto koje je poznato po brojnim vinogradima i vinogradarskim cestama stoga smo prigodno odlučile u malu kapelicu postaviti kip sv. Martina koji je ujedno i zaštitnik vinara- rekla je predsjednica Markuš.

Najviše zasluga ipak pripada jednoj od najstarijih članica Udruge žena Budrovac, kako je svi od milja zovu, baki Đurđi koja je zaslužna za pokretanje cijelog projekta, odnosno na njezin nagovor započele su sve aktivnosti za realizaciju ovog projekta.

- Čestitke baki Đurđi i Udruzi žena Budrovac na inicijativi, ali i na uspješno odrađenom poslu, Grad je od samog početka podržao ovu hvalevrijednu inicijative te pomogao u realizaciji projekta. Trenutno se radi popis svih pilova na području grada Đurđevca kako bi se napravio registar te kako bi se svi oni do kraja godine obnovili. Nakon izrade popisa naši djelatnici i Komunalne usluge redovno će uređivati i okoliš oko njih, a ova ideja je nastala zahvaljujući vašoj inicijativi, budući da je primijećeno kako se neki pilovi na području grada redovno ne obnavljaju. Ovo je samo pokazatelj da tamo gdje postoji suradnja i razumijevanje, puno se toga može zajednički odraditi. Čestitam svim mještanima Budrovca na ovom zajedničkom uspjehu - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.