Najavljena spektakularna 50. obljetnica Picokijade


Petak, 21. srpnja 2017.

Na sjednici Gradskog vijeća Mario Fuček iz Turističke zajednice najavio je 50. obljetnicu Picokijade sljedeće godine i osvrnuo se na nedavno završenu.

Picokijada je najveća turističke manifestacije kontinentalne Hrvatske u očuvanju nematerijalne kulturne baštine, koja je ove godine po mnogočemu bila rekordna i spektakularna. Na njoj je sudjelovalo preko 3.ooo sudionika na 50 različitih manifestacija koje su privukle brojne posjetitelje.

- Izdvojio bih, naravno, scenski spektakl Legendu o Picokima, s rekordnim brojem sudionika i sa još boljim 3D audiovizualnim efektima i puno pirotehnike. Ova je Picokijada osim po broju posjetitelja bila rekordna i po broju sponzora, promidžbi, ali i po potrošnji. Već su počele pripreme za slijedeću 50. jubilarnu obljetnicu Picokijade, te smo u pregovorima za koncerte s nekoliko velikih izvođača- rekao je Mario Fuček

– Prihodi Picokijade iznosili su 890.057,50 kn, a rashodi su bili 837,845,58 kuna što znači da je završena i više nego pozitivno – istaknuo je Fuček, te je najavio cjelokupnu rekonstrukciju scenskog uprizorenja sljedeće godine i proračun od milijun kuna.

– Probili smo sve medijske barijere i potrudit ćemo se pronaći još više sponzora za jubilarnu 50. Picokijadu- rekao je predsjednik Gradskog vijeća  Željko Lacković, te je čestitao svima svima koji su bili uključeni u organizaciju Picokijade.