Najljepši početak školske godine: Grad Đurđevac razveselio učenike Odjela za djecu s teškoćama izletom u kino i u Hrvatsku Saharu


Četvrtak, 24. rujna 2020.

Grad Đurđevac je već tradicionalno za početak školske godine iznenadio i razveselio učenike i učitelje Odjela za djecu s teškoćama jednodnevnim izletom na mjesto koje požele, a s obzirom na epidemiološke mjere izleti na udaljena mjesta nisu bili mogući.

Prilikom druženja s gradonačelnikom Hrvojem Jančijom na početku školske godine učenici su izrazili želju otići posjetiti deve i pogledati crtić u kinu. Stoga im je Grad osigurao ručak i odabir animiranog filma po želji.

Učenici su u novouređenom kinu u Domu kulture u Đurđevcu pogledali animirani film Scooby Doo gdje ih je prije početka filma dočekao i pozdravio gradonačelnik Hrvoje Janči. Nakon filma iskoristili su sunčano vrijeme te su prošetali gradom do restorana u utvrdi Stari Grad gdje im je bio osiguran ručak.

Nakon ukusnog ručka, učenici su se sa svojim učiteljicama uputili do Hrvatske Sahare gdje su naučili nešto novo o devama i ostaloj životinjskoj ekipi koja tamo živi, a ovu priliku iskoristili su za druženje i slikanje s životinjama. Sve aktivnosti učenicima su bile vrlo zabavne i edukativne te su im izmamile širok osmijeh na lice.

-U ime svih učenika, roditelja i učiteljica zahvaljujemo Gradu Đurđevcu i gradonačelniku na lijepom izletu koji je razveselio naše učenike- rekla je voditeljica Odjela za djecu s teškoćama Irena Kovačić.