Najmlađi stanovnici Novoga sela s oduševljenjem dočekali ljuljačke i tobogane


Četvrtak, 29. ožujka 2018.

Nakon što su dovršeni svi radovi na igralištu u Bjelovarskoj ulici na Novom selu, te su postavljeni novi golovi, tokom jučerašnjeg dana postavljena je i velika kombinirana sprava za igranje s dva tobogana.

Vrijednost nove sprave iznosi oko 50 tisuća kuna, a izvoditelj radova je društvo KOVA d.o.o. iz Velike Gorice. Projekt je u potpunosti financiran iz proračuna Grada Đurđevca.

Kvart Novo Selo je napokon dobilo adekvatno igralište gdje se mogu organizirati druženja i sportski turniri, a mališani se od sada mogu bezbrižno igrati na spravi. Uz igralište se uskoro planira postaviti i sjenica za odmor.

Novo betonsko rukometno igralište je površine oko 1200 m2, a prilagođeno je i malom nogometu te košarci. U cilju sigurnosti djece i rekreativaca postavljena je i ograda oko igrališta, a prethodno je postavljena i rasvjeta te je tako igralište i u večernjim satima na raspolaganju svim zainteresiranim građanima.

Radovi na izgradnji i uređenju igrališta dio su projekta uređenja Bjelovarske ulice u kojoj će se izgraditi i urediti pješačka staza, zelene površine, nogostupi i kolni ulazi, te riješiti pitanje odvodnje i rasvjete, a sve u cilju kako bi se pješacima omogućilo sigurnije kretanje u prometu.