Najuspješnija šahovska škola u Hrvatskoj: gradonačelnik Janči svojim posjetom iznenadio šahiste na treningu


Nedjelja, 13. siječnja 2019.

Prošla godina je bio iznimno uspješna za sve članove Šahovskog kluba Picok Đurđevac koji nastavljaju nizati uspjeh za uspjehom. Tako su i kraj godine proslavili s osvojenim naslovom ekipnih kadetskih državnih prvakinja.

Finale ekipnog kadetskog prvenstva Hrvatske u šahu održano je u Bjelovaru, a  na njemu je nastupila i ženska ekipa Šahovskog kluba Picok Đurđevac koja je osvojila prvo mjesto s maksimalnim brojem bodova. Đurđevačke šahistice su uvjerljivim pobjedama obranile prošlogodišnji naslov i time ispisale lijepe stranice đurđevačkoga sporta.

Naše šahiste na njihovom redovnom treningu u njihovim prostorima svojim posjetom iznenadili su gradonačelnik Hrvoje Janči te ravnatelj Osnovne škole Grgura Karlovčana Danijel Domišljanović te su im tom prilikom čestitali na svim ostvarenim rezultatima u prošloj godini te poželjeli još više uspjeha u ovoj novoj godini.

Gradonačelnik je zahvalio svim članovima i trenerima koji su svojim radom doprinijeli tome da Đurđevac ima jednu od najuspješnijih šahovskih škola u Republici Hrvatskoj.

Kako šahisti trenutno svoje treninge održavaju u prostorijama Zajednice sportskih udruga Grada Đurđevca koje ne odgovaraju potrebama kluba, gradonačelnik je najavio kako se radi na projektu kojim će se osigurati prostor za sportske udruge, što će biti nastavak ulaganja Grada Đurđevca u lokalni sport. Šahistima je uručio i prigodne poklone te je izrazio uvjerenje da će mladi šahisti i u budućim natjecanjima moći uskladiti svoje školske obaveze s putovanjima na natjecanja.

Nikola Mihočka predsjednik Šahovskog kluba Picok, zahvalio se na posjetu, poklonima i lijepim riječima te je istaknuo da svi u klubu žele svojim djelovanjem biti na ponos gradu Đurđevcu i da im je drago što Grad Đurđevac i Zajednica sportskih udruga Grada Đurđevca to prepoznaju.

Za kraj su gradonačelnik i ravnatelj s aktualnim prvakinjama zaigrali partiju šaha, a nakon duge igre prvakinje su odnijele pobjedu.