Naši osnovnoškolci uspješno predstavili naš grad na Sportskim igrama mladih


Nedjelja, 7. listopada 2018.

U na Trgu sv. Jurja još u travnju su održane Sportske igre mladih, a sportskom dijelu programa sudjelovali su osnovnoškolci koji su se natjecali u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara.

U napetim utrkama u dvije kategorije, 2007. godište i mlađi i 2009. godište i mlađi za dječake i djevojčice pobijedili su: Fran Kucel, David Škurdija, Nika Kopričanec i Ljubica Smes. Turnir u graničaru u velikim i napetim finalima iznjedrio je dvije pobjedničke ekipe: 2.d i 4.b Lavovi. Pobjednici su se plasirali na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja se održala krajem lipnja u Savudriji.

Naš Fran Kucel je nakon osvojenog prvog mjesta i zlatne medalje u trčanju na 60 metara u Savudriji (Umag) u lipnju 2018. stekao  pravo sudjelovanja i  natjecanja na Velikom međunarodnom finalu gdje je u velikoj konkurenciji i tijesnoj borbi dječaka 2007. godište osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju. Veliko zatvaranje igara održano je na splitskoj Rivi, a u velikom međunarodnom finalu Hrvatska je osvojila 11 zlatnih, 8 srebrnih i 12 brončanih medalja.

Plazma Sportske igre mladih  su najmasovnija  sportska manifestacija  u Europi koja pruža priliku djeci osnovnih i srednjih škola da  sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u čak 10 sportova. To je portsko-edukativni projekt za djecu i mlade čiji je cilj da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice.

A kako je to izgledalo u Đurđevcu pogledajte u slijedećem videu (od 4:45):