Nastavak edukacija za vatrogasce u Đurđevcu: usavršavanje za strojara u vatrogastvu


Petak, 29. ožujka 2019.

Osim redovnog rada i odrađenih intervencija i ove se godine u organizaciji Vatrogasne zajednice Grada Đurđevca i Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac održavaju brojna usavršavanja i edukacije za vatrogasce.

Tako je u veljači održano osposobljavanje za vatrogasna zvanja vatrogasac, vatrogasac 1. klase, dočasnik te dočasnik 1.klase. Planom i programom osposobljavanja za vatrogasna zvanja utvrđen je broj nastavnih sati teorijske i praktične nastave koji je uspješno odrađen, a za osposobljavanje se prijavilo ukupno 54 kandidata.

Nakon položenih ispita VZG Đurđevac i požarno područje Đurđevac bogatije je za sedamnaest vatrogasaca, devetnaest vatrogasaca 1. klase, jedanaest vatrogasnih dočasnika te sedam vatrogasnih dočasnika 1.klase.

U narednom razdoblju održat će se program usavršavanja za specijalnost STROJAR U VATROGASTVU. Osposobljavanje će se provoditi kroz tri dana u prostorijama i na vježbalištu sa opremom i vozilima Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac. Osposobljavanju će pristupiti profesionalni i dobrovoljni vatrogasci s našeg područja koji imaju vozačku dozvolu B i C kategorije i najmanje zvanje vatrogasca, a sve u svrhu izobrazbe i boljeg poznavanja tehnike i rada u intervencijama.

Predavač za strojara biti će Igor Župančić, dipl. ing. – zapovjednik smjene Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba. Nakon uspješno završenog osposobljavanja i položenog ispita, polaznici će dobiti Uvjerenje o osposobljenosti za specijalnost – strojar.

-Nakon osposobljavanja slijede pripreme za javne vježbe i odrađivanje obaveza koje nas očekuju u mjesecu svibnju, mjesecu zaštite od požara, te pripreme za požarnu sezonu koja je pred vratima, a sudeći po dugim sušnim razdobljima nagovješćuje se vatrena sezona- rekao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac Matija Markešić.