Nastavak štednje: Grad Đurđevac kreće u nabavu 10 električnih bicikala


Srijeda, 15. kolovoza 2018.

Grad Đurđevac je na objavljeni javni poziv za sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila koji je raspisao Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 2018. prijavio projekt nabave deset električnih bicikala za potrebe Grada i gradskih ustanova.

Ovaj tjedan potpisani su i ugovori s Fondom za sufinanciranje nabave. Projekt je vrijedan 55.000,00 kuna od kojih 40%, odnosno 22.000,00 kuna sufinancira Fond dok će preostalih 60%, odnosno 33.000,00 kuna financirati Grad Đurđevac.

U tijeku je postupak raspisivanja nabave, a za očekivati je da će novi električni bicikli stići već idući mjesec.

Nabavom električnih bicikala još više će se smanjiti korištenje službenih automobila u obavljanju poslova u Gradu Đurđevcu, gradskim trgovačkim društvima i ustanovama, te troškovi, a ujedno će se smanjiti i emisije CO2 i čestica prašine u zrak, čime će se doprinijeti čistijem zraku i okolišu. Djelatnici će se lakše i brže kretati gradom prilikom obavljanja svakodnevnih aktivnosti, a ujedno će moći i bolje zapažati komunalne probleme, a to se najviše odnosi na našeg komunalnog redara koji većinu vremena provede na terenu- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Korištenje službenih bicikala uvedeno je još 2013. godine, a 2015. godine u suradnji s Fondom po prvi puta su nabavljeni električni bicikli za djelatnike.