Nastavak uređenja groblja na području Grada: u tijeku izgradnja nove ograde na Gradskom groblju


Srijeda, 17. listopada 2018.

Na Gradskom groblju Đurđevac u tijeku su radovi na izgradnji i postavi ograde koja se proteže uz mrtvačnicu.

Nakon što su izvađeni betonski stupovi i stara žičana ograda, napravljen je novi betonski temelj za ogradu, te je u tijeku postavljanje stupova koji će biti obučeni u kamen. Postavit će se aluminijska ograda u dužini od 70 metara, a radovi će biti gotovi do obilježavanja Dana Svih svetih.

Radove na groblju obišao je gradonačelnik Hrvoje Janči, direktorica Bara Čubelić, pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje, uređenje i komunalne djelatnosti Dejan Đud, te djelatnici Komunalnih usluga. Ovom prilikom obišli su i rasadnik gdje su također u tijeku pripreme za prigodnu prodaju cvijeća za blagdan Svih svetih.

Još prošle godine uvedena je internet aplikaciju za pretraživanje i pregled grobnih mjesta kojoj možete pristupiti putem linka u nastavku:  https://komunalneusluge.hr/trazilica-pokojnika. Aplikacija je napravljena kako bi se za nadolazeći blagdan Svih svetih olakšalo snalaženje na grobljima prije svega onima koji nisu iz Đurđevca, ali i ostalima tako da uz što manje traženja dođu do traženog groba, a aplikacija će sigurno zainteresirati i građane koji će moći pronaći grobove svojih zaboravljenih predaka.

-Grad Đurđevac i Komunalne usluge konstantno ulažu u uređenje groblja te se možemo pohvaliti da je naše groblje jedno od najuređenijih groblja u Hrvatskoj. Glavni ulaz na groblje dobio je novu ogradu još 2015. godine, zapadni 2017. godine, otkupljena je i zemlja u blizini groblja koja je iskorištena za sadnju kestenove šume prema Radničkoj cesti te za formiranje rasadnika i proširenje groblja. Osim gradskog groblja radi se i na uređenju groblja u našim prigradskim naseljima, pa je prošle godine novu ogradu dobilo groblje u Sirovoj Katatleni, a ove godine groblje u Mičetincu. Prije blagdana Svih svetih uredit će se i cvjetne gredice na svim grobljima- naglasio je gradonačelnik Hrvoje Janči.