Nastavlja se s uspješnim prijavama projekta u Đurđevcu: osigurano 700 tis. kn za kružni tok Grkinska- Krležina


Srijeda, 11. ožujka 2020.

U suradnji sa Županijskom upravom za upravljanje županijskim i lokalnim cestama, Grad Đurđevac prijavio je još jedan zajednički projekt. Cilj ovog projekta je povećanje sigurnosti u prometu, a radi se o projektu rekonstrukcije raskrižja Grkinske ulice i Ulice Miroslava Krleže.

Projekt je prijavljen na raspisani poziv iz područja sigurnosti prometa na cestama na području Hrvatske u 2020. godini s obzirom na to da je riječ o vrlo opasnom raskrižju za sve sudionike prometa.

Ovaj tjedan stigla je i pozitivna Odluka o sufinanciranju projekta. Procijenjena vrijednost projekta iznosi 1,3 milijuna kuna, a s obzirom na to da se radi o spoju prometnica u nadležnosti Grada i Županijske uprave za ceste, Ministarstvo unutarnjih poslova projekt će sufinancirati sa 700 tis. kn, a preostali dio je osiguran u proračunu Grada i ŽUC-a.

Radovima je predviđena površinska rekonstrukcija raskrižja, odnosno uklonit će se postojeći asfalt i rubnjaci, a zatim slijedi izmještanje stupova javne rasvjete, rekonstrukcija mreže oborinske odvodnje te priprema posteljice, postava novih betonskih rubnjaka i asfalterski radovi.

-Izgradnjom kružnog toka smanjit će se brzina prometovanja na spoju ovih dviju ulica te će se osigurati dodatna sigurnost pješacima i vozačima koji se uključuju u promet iz ulice Miroslava Krleže na Grkinsku ulicu. Ovo je samo nastavak zajedničke suradnje sa ŽUC-om na projektima kojima se povećava sigurnost sudionika u prometu na našem području- kazao je gradonačelnik.

-Đurđevac nastavlja s projektima i povlačenjem EU sredstava. Godinu će zasigurno obilježiti i realizacija projekta prirodne baštine ukupne vrijednosti 17,3 mil. kuna, te projekt Aglomeracije naših Komunalija vrijedan 282 mil. kuna. I dalje se radi na pripremi nove projektne dokumentacije za nadolazeća razdoblja financiranja iz EU fondova kako bi se zadržao ovakav dinamičan nivo investicija i razvoja grada u budućnosti. Investicijski tsunami u Đurđevcu se nastavlja- zaključio je saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

Posjetimo, u Đurđevcu je nedavno završen i projekt rekonstrukcije kolnog i pješačkog pružnog prijelaza u Vinogradskoj ulici, izgrađen je novi kružni tok koji povezuje ulice Matije Gupca, Grkinsku ulicu i Antuna Radića, proširen je cestovni most u Antuna Radića, a uskoro se očekuje i početak radova na kružnom toku na raskrižju ulice Grada Vukovara, Radničke ceste i Kolodvorske ulice.