Nastavljena akcija Grad s najljepšim dječjim osmijehom: vrtićarci učili kako pravilno prati zube


Subota, 29. rujna 2018.

Dječja vrtićka skupina Ježići postala je za godinu starija i od ove nove predškolske godine preselila se sa svojim stvarima iz jaslica u novu grupu.

Djeca su se brzo prilagodila novom prostoru, te su ga dobro istražila i otkrila brojne nove igračke.

Uz sve promjene postoji i još jedna velika novost- pošto su sad već veliki u grupi se svaki dan samostalnu peru zubi. U sklopu aktivnosti na tu temu djeca su kroz igru, enciklopedije, edukativne slikovnice saznali kako se pravilno peru zubi, tko popravlja i liječi naše zube, te zašto nam otpadaju zubi.

Lijep i zdrav osmjeh najljepše je vidjeti na dječjem licu, a preduvjet tome su lijepi i zdravi zubi. Brojne statistike u Hrvatskoj pokazuju da naša djeca prednjače po broju pokvarenih zubi, a kako bi se to promijenilo u našem gradu, Grad Đurđevac u suradnji s Dječjim vrtićem Maslačkom i Osnovnom školom Grgura Karlovčana od početka  školske godine krenuo je edukacijama i brojnim kreativnim aktivnostima kako bi se djeci i roditeljima ukazalo na važnost higijene usta i zubi od najranije dobi.

- Ovo je samo nastavak naših aktivnosti u postizanju našeg cilja - grada s najljepšim dječjim osmijehom- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Ovom prilikom Ježići svima poručuju da peru zube da slučajno u naš grad ne zalutaju najpoznatiji karjesi- Gric i Grec.