Noć muzeja: Đurđevački sport kroz povijest


Petak, 19. siječnja 2018.

I ove godine Muzej Grada Đurđevca naći će se na karti muzeja koji će svojim bogatim sadržajima obilježiti već trinaestu godinu zaredom druženje uz bogate programe.

Noći muzeja 2018. održati će se 26. siječnja u vremenu od 19,00 do 24,00 sati, a osamnaestu Noć muzeja obilježit će tema sporta i sportskih velikana te njihov utjecaj na društvo.

S obzirom na teme u organizaciju Noći muzeja se uključili i brojni klubovi iz Zajednice sportskih udruga Grada Đurđevca.

Noć muzeja će otvoriti Dokumentaristička izložba Đurđevački sport kroz povijest kroz koju će biti prikazan presjek povijesti pojedinih sportova, značajni rezultati, zanimljivosti iz hemeroteka, fotografije, dresovi i razni rekviziti.

U 20,00 sati Vladimir Miholek kroz predavanje uz fotoprojekciju đurđevačkoj publici približiti povijest sporta u Đurđevcu.

Za glazbeni dio večeri pobrinut će se Puhački orkestar DVD-a Đurđevac, a nakon službenog dijela posjetitelji mogu uživati u druženju uz pripremljene slastice. Izložba ostaje otvorena do 25. veljače.

Tijekom večeri svi zainteresirani mogu razgledati I stalni postav Donacije Ivana Lackovića Croate i Interpretacijskog centra Picokijade.