Nogometni teren u Đurđevcu dobio FIFA licencu: očekuje se dolazak profesionalnih sportaša i klubova na pripreme


Petak, 5. srpnja 2019.

Đurđevački stadion i nogometni teren s umjetnom travom, Vlado Leščan Duspe dobio je FIFA licencu. Naime, upravo to bio je jedan od ciljeva Grada Đurđevca i Zajednice sportskih udruga prilikom projektiranja i izgradnje ŠRC-a.

Inače, za zgradu stadiona dobivena je uporabna dozvola još prije otprilike dva mjeseca te je tada bila pozvana i stručna komisija koja je obavila kontrolu stadiona te je uzela uzorke s nogometnog terena, što je bilo potrebno za dobivanje FIFA licence.

– Nakon dobivanja licence naš stadion se nalazi na popisu FIFA stadiona na njihovoj web stranici. Licenca je garancija kvalitete stadiona i terena, a ona će zasigurno privući brojne profesionalne sportaše i klubove da odrade svoje pripreme baš u Đurđevcu te će se tako potaknuti ozbiljniji razvoj sportskog turizma u gradu – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Osim namjene za sportske rekreativce ŠRC-a će biti korišten i kao turistička ponuda za pripreme sportaša, jer u gradu postoji hotel s oko 200 ležajeva i idealnim terenima za sport, a u blizini se nalazi i šuma Borik gdje je i trim staza pogodna za treniranje.