Nova TV u Đurđevcu: Muzej Grada Đurđevca posjećeniji od muzeja u Splitu i Zagrebu


Srijeda, 5. lipnja 2019.

Već treća inozemna izložba svjetski poznatih umjetnika Picassa, Chagalla i Dalija razlog je interesa mnogih medija, pa tako i Nove TV koja je ovaj vikend snimila prilog o Muzeju Grada Đurđevca koji možete pogledati na linku ispod teksta.

Ovaj posjet nije slučajan, već se dogodio s razlogom, a to je da Muzej Grada Đurđevca bilježi veliku posjećenost i interes ne samo domaćih nego i stranih posjetitelja. Od prošlogodišnjih 16.500 posjetitelja, ova brojka vjerojatno će biti premašena jer samo u mjesecu svibnju bilo ih 3645, a od početka godine 7300. Muzej Grada Đurđevac u suradnji s Turističkom zajednicom, Gradom Đurđevcom, Gradskom knjižnicom i ostalim ustanovama te brojnim udrugama redovito organizira radionice, izložbe, kulturne i zabavne sadržaje u prostorijama muzeja.

-Već sad dnevno zbog izložbe Dalija u  prosjeku imamo oko 200 posjetitelja, a prihodi muzeja znatno su porasli. Osim obavljanja redovne muzejsko-galerijske djelatnosti Muzej ostvaruje značajne rezultate i sa svojim dodatnim sadržajima. Suradnja sa školama, komunikacija s medijima i prisutnost na društvenim mrežama pridonijela je znatnom porastu posjećenosti Đurđevcu- istaknula je ravnateljica Edita Janković Hapavel.

Uz ostale sadržaje uz utvrdu i unutar muzeja, Interpretacijski centar Picokijade, aktualne izložbe, koncerte, radionice, đurđevački mali muzej postao je jedan od medijski najpraćenijih muzeja u Republici Hrvatskoj. Nadopunjuju ga i ostali sadržaji kao što je mini zoo Hrvatska Sahara s našim najpoznatijim stanovnicima- devama i bogata gastro ponuda u Restoranu i pivnici Stari grad.

U nastavku pogledajte prilog: