Novi kružni tok i uzdignute plohe: usporavanje prometa u ulici A. Radića i Grkinskoj


Srijeda, 25. rujna 2019.

Nakon što su postavljene podzemne instalacije na raskrižju ulice Matije Gupca, Grkinske ulice i Antuna Radića u izgradnji su revizijska okna.

Radove je obišao gradonačelnik Hrvoje Janči, saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković, pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje, uređenje i komunalne djelatnosti Dejan Đud, te ravnatelj Županijske uprave za ceste Dragutin Guzalić.

Na ovom se području već dogodilo nekoliko težih prometnih nezgoda u kojima je sudjelovalo više vozila i osoba, a takve nezgode mogu imati i tragične posljedice ne samo za učesnike nego i za brojne roditelje i djecu.

Ovaj obilazak je iskorišten za  dogovor s ravnateljem ŽUC-a oko lokacije gdje će se postaviti uzdignute plohe s iscrtanim pješačkim prijelazima u dijelu Ulice Antuna Radića koji će zasigurno usporiti promet na mjestima gdje je velika frekvencija djece, a to je kod ŠRC-a gdje brojni mališani dolaze na treninge i utakmice, te kod dolaska i odlaska djece iz škole.

-Kružni tok će se izgraditi u suradnji sa Županijskom upravom za ceste i MUP-om s kojima imamo izvrsnu suradnju po pitanju prometa. Još smo prošle godine ozbiljno krenuli s aktivnostima i projektima u suradnji s Policijskom postajom Đurđevac i ŽUC-om radi pronalaženja sigurnijeg načina prometovanja na ovom području gdje dnevno prolazi velik broj pješaka. Pa su tako prema dogovoru paralelno s radovima na kružnom toku krenuli i radovi na rekonstrukciji dotrajalog cestovnog mosta koji su u završnoj fazi- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

-Uskoro će krenuti i izgradnja novog pješačkog mosta preko kanala Čivićevac koji će biti odvojen od postojećeg cestovnog mosta te će doprinijeti većoj sigurnosti pješaka. Izgradnjom kružnog toka i postavom uzdignutih ploha smanjiti će se brzina prometovanja u Ulici Antuna Radića i Grkinskoj ulici te će se osigurati dodatna sigurnost pješacima i vozačima koji se uključuju u promet iz Ulice Matije Gupca- rekao je saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

Svi zajedno su se složili kako radovi izvrsno napreduju te prate dogovorenu dinamiku izvođenja.

Nadležni upravni odjel izraditi će i novu odluku o regulaciji prometa na području cijeloga grada kojom će se omogućiti postavljanje najrigoroznijih prometnih barijera s ciljem usporavanja prometa i ostvarenja adekvatne sigurnosti za sve sudionike u prometu.