Novi kružni tok u Đurđevcu: gradonačelnik Janči obišao radove na raskrižju ulice Matije Gupca, Grkinske ulice i A. Radića


Srijeda, 28. kolovoza 2019.

Nakon odrađenog uvođenja u posao izvođača radova, ovaj tjedan počeli su radovi na izgradnji novog kružnog toka na raskrižju ulice Matije Gupca, Grkinske ulice i Antuna Radića.

U tijeku su pripremni radovi i radovi na uklanjanju postojećeg asfalta na raskrižju, a radove je obišao gradonačelnik Hrvoje Janči i pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje, uređenje i komunalne djelatnosti Dejan Đud.

-S obzirom da je na ovom području već bilo nekoliko težih prometnih nesreća na ovom raskrižju zbilja je bio potreban kružni tok jer općenito postoji problem brze vožnje i divljanja motornim vozilima kojima se ugrožava sigurnost svih učesnika u prometu. Kružni tok će se izgraditi u suradnji sa Županijskom upravom za ceste i MUP-om s kojima imamo izvrsnu suradnju po pitanju prometa- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči te je naglasio kako je zadovoljan dinamikom izvođenja radova.

Izgradnjom kružnog toka zasigurno će se smanjiti brzina prometovanja u Ulici Antuna Radića i Grkinskoj ulici te će se osigurati dodatna sigurnost pješacima i vozačima koji se uključuju u promet iz Ulice Matije Gupca. Ukupna vrijednost radova iznosi oko 1,3 mil. kuna, a financirati će ih Županijska uprava za ceste, MUP i Grad Đurđevac.

Paralelno s radovima na kružnom toku traju i radovi u Ulici Matije Gupca gdje HEP postavlja nove betonske bandere, a kad se spoje na mrežu uklonit će se stare drvene bandere.

  • Obilazni pravci kojima bi se zaobišla lokacija zahvata biti će Ulicom Miroslava Krleže prema trgovačkom centru KTC iz smjera Grkina i Novoga Virja. Obilazni pravac za vozila koja dolaze iz smjera Severovci biti će Grkinskom ulicom prema Ulici Miroslava Krleže i dalje prema trgovačkom centru KTC.
  • Mještani naselja Kalinovac i Ferdinandovac biti će usmjereni istim obilaznim pravcem kao i vozila iz smjera Severovci. Za teretna vozila obilazni pravci također će biti isti.
  • Vozila iz smjera centra koja dolaze Ulicom Antuna Radića biti će preusmjerena na ulicu Grgura Karlovčana kod kućnog broja 6 i dalje na Ulicu kralja Tomislava kod kućnog broja 19.
  • Vozila koja dolaze Ulicom Matije Gupca biti će preusmjerena na Ulicu Mladosti sa sjeverne strane i na Ulicu Šandora Brauna sa južne strane.

Plan obilaska možete naći u nastavku: