Novi kružni tok u Đurđevcu: od idućeg tjedna počinju radovi na raskrižju ulice Matije Gupca, Grkinske ulice i A. Radića


Petak, 23. kolovoza 2019.

Nakon odrađenog uvođenja u posao izvođača radova, početkom idućeg tjedna trebali bi krenuti radovi na izgradnji kružnog toka na raskrižju ulice Matije Gupca, Grkinske ulice i Antuna Radića.

-Na ovom raskrižju je potreban kružni tok jer se na tom području dogodilo nekoliko težih prometnih nesreća te općenito postoji problem brze vožnje i divljanja motornim vozilima kojima se ugrožava sigurnost svih učesnika u prometu. Kružni tok će se izgraditi u suradnji sa Županijskom upravom za ceste i MUP-om s kojima imamo izvrsnu suradnju po pitanju prometa. Kada krenu radovi uredit će se i spomenik na raskrižju te će se izmaknuti stara i postaviti nova ograda te će se urediti okoliš oko spomenika- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Izgradnjom kružnog toga zasigurno će se smanjit brzina prometovanja u Ulici Antuna Radića i Grkinskoj ulici te će se osigurati dodatna sigurnost pješacima i vozačima koji se uključuju u promet iz Ulice Matije Gupca. Ukupna vrijednost radova iznosi oko 1,3 mil. kuna, a financirati će ih Županijska uprava za ceste, MUP i Grad Đurđevac.

  • Obilazni pravci kojima bi se zaobišla lokacija zahvata biti će Ulicom Miroslava Krleže prema trgovačkom centru KTC iz smjera Grkina i Novoga Virja. Obilazni pravac za vozila koja dolaze iz smjera Severovci biti će Grkinskom ulicom prema Ulici Miroslava Krleže i dalje prema trgovačkom centru KTC.
  • Mještani naselja Kalinovac i Ferdinandovac biti će usmjereni istim obilaznim pravcem kao i vozila iz smjera Severovci. Za teretna vozila obilazni pravci također bi bili isti.
  • Vozila iz smjera centra koja dolaze ulicom Antuna Radića biti će preusmjerena na ulicu Grgura Karlovčana kod kućnog broja 6 i dalje na ulicu Kralja Tomislava kod kućnog broja 19.
  • Vozila koja dolaze ulicom Matije Gupca biti će preusmjerena na Ulicu Mladosti sa sjeverne strane i na Ulicu Šandora Brauna sa južne strane.

Plan obilaska možete naći u nastavku: