Novi lift u Poslovnom centru: Grad Đurđevac uspješno osigurao sufinanciranje projekta


Utorak, 10. prosinca 2019.

Grad Đurđevac je potpisao još jedan hvalevrijedan ugovor o sufinanciranju projekta iz nacionalnih sredstava, a radi se o projektu ugradnje lifta u Poslovnom centru u Đurđevcu.

Osigurano je sufinanciranje u visini od 190.000,00 kuna dok je preostali dio planiran u Proračunu grada.

-Zgrada Poslovnog centra u Đurđevcu nalazi se u samom centru grada, a cilj nam je staviti u javnu funkciju odnosno korištenje gradskih prostora koji se nalaze na drugom katu. Tako će još jedan dio zgrade Poslovnog centra imati olakšan pristup osobama s invaliditetom i teže pokretljivim osobama. Prostori će biti namijenjeni druženju udruga, održavanju konferencija i predavanja. Lift je samo prvi korak u ovom projektu, a nakon njegove ugradnje krenut ćemo s uređenjem i opremanjem prostora- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Podsjećamo da je Grad Đurđevac 2014. godine ugradio prvo dizalo u Poslovnom centru (prvi ulaz), a sve kako bi se osobama s invaliditetom osigurao pristup sadržajima koji se nalaze na 1. katu zgrade Poslovnog centra u Đurđevcu, a radi se o Gradskoj knjižnici Đurđevac, Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje te Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje.

Nakon što je gradonačelnik potpisao ugovore o sufinanciranju pokrenut je i postupak nabave za ugradnju lifta, nakon čega će se potpisati ugovor s najpovoljnijim izvođačem radova.