Novo Selo: u tijeku je postava košarkaškog koša na igralištu u Bjelovarskoj ulici


Srijeda, 2. rujna 2020.

Nakon što  je uređena Bjelovarska ulica u kvartu Novo Selo, 2018. godine izgrađeno je i novo dječje igralište koje je dobilo nove golove, sjenicu i dječju spravu za igranje s dva tobogana. Ove godine je i asfaltiran parking uz igralište, a danas su krenuli i radovi na postavi košarkaškog koša te iskop za dovod vode na igralište, nakon čega će se postaviti pipa kako bi se mališani imali gdje osvježiti i natočiti svježu vodu.

Projekt izgradnje i opremanja dječjeg igrališta je u potpunosti financirano iz proračuna Grada Đurđevca, a njime je kvart Novo Selo napokon dobilo adekvatno igralište gdje se mogu djeca bezbrižno igrati, te gdje se mogu organizirati druženja i sportski turniri.

Podsjećamo da je betonsko rukometno igralište površine od oko 1200 m2, a prilagođeno je i malom nogometu te košarci. U cilju sigurnosti djece i rekreativaca postavljena je i ograda oko igrališta, te je postavljena rasvjeta tako da je igralište i u večernjim satima na raspolaganju svim zainteresiranim građanima.