Novoselčani na Staru godinu nogometom obilježili otvorenje igrališta u Bjelovarskoj ulici


Nedjelja, 31. prosinca 2017.

Nakon što su dovršeni svi radovi na igralištu u Bjelovarskoj ulici na Novom selu, te su postavljeni novi golovi, mještani Novoga Sela okupili su se kako bi na Staru godinu odigrali mali turnir.

Složile su se tri ekipe Šareni, Žuti i Narančasti većinom sastavljeni od stanovnika Novoga Sela, a igri su se uz gradonačelnika Hrvoja Jančija pridružili i stanovnici ostalih kvartova.

Podršku igračima došli su dati i mnogi građani, a među njima i saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

Odigrano je nekoliko utakmica gdje su se ekipe izmjenjivale, a kako su sudionici istaknuli – nije bitno pobijediti već sudjelovati, stoga se rezultat nije brojio i na kraju su sve ekipe proglašene pobjednicima.

Kvart Novo Selo je napokon dobilo adekvatno igralište gdje se mogu organizirati ovakva druženja i turniri- složni su stanovnici oko ovog projekta.

Novo betonsko rukometno igralište je površine oko 1200 m2, a prilagođeno je i malom nogometu te košarci. U cilju sigurnosti djece i rekreativaca postavljena je i ograda oko igrališta, a prethodno je postavljena i rasvjeta te je tako igralište i u večernjim satima na raspolaganju svim zainteresiranim građanima.

U tijeku je i nabava dječjih sprava i igrala koji će najviše oduševiti najmlađe stanovnike Novoga Sela, a nabavit će se i zaštitne mreže iza golova.

Radovi na izgradnji i uređenju igrališta dio su projekta uređenja Bjelovarske ulice u kojoj će se izgraditi i urediti pješačka staza, zelene površine, nogostupi i kolni ulazi, te riješiti pitanje odvodnje i rasvjete, a sve u cilju kako bi se pješacima omogućilo sigurnije kretanje u prometu.