Oaza mira: u tijeku radovi na uređenju senzorne sobe


Srijeda, 7. studenoga 2018.

U Osnovnoj školi Grgura Karlovčana na Odjelu za učenike s teškoćama u razvoju u tijeku su soboslikarski i keramičarski radovi.

U sklopu projekta Oaza mira preuređuje se prostorija na za učenike s teškoćama u razvoju gdje će biti smještena didaktičko-senzorna soba za terapiju senzorne integracije. Soba će služiti za višestruku stimulaciju osjetila i stjecanje iskustva uz pomoć svjetla, mirisa, zvukova i opipa kod djece s teškoćama.

Bit će namijenjena učenicima Odjela za učenike s teškoćama u razvoju, ali i drugim potencijalnim korisnicima s područja grada Đurđevca poput članova Udruge Mali princ i članova Udruge Osmijeh. Nakon radova, za njih će isto tako biti organizirane radionice tijekom kojih će razviti motoričke, komunikacijske te socijalne vještine i znanja, a uz upotrebu didaktičke opreme za vježbanje percepcije (vid, sluh, dodir, miris) vježbom potaknuti razvoj perceptivnih sposobnosti i  senzoričkih integracija.

Projektom se želi postići senzibilizacija javnosti i razvijanje svijesti o potrebama i pravima osoba s teškoćama u razvoju, ukupne je vrijednosti 100.000,00 kuna, te ga u potpunosti financira Zagrebačka banka u sklopu natječaja Moj Zaba Start.