Obavijest: Uputa o izdavanju e-Propusnica radnicima koji rade temeljem ugovora o djelu i radnicima koji rade u inozemstvu


Ponedjeljak, 6. travnja 2020.

S obzirom na upite poslodavaca i građana prema Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske i Ministarstvu uprave, obavještavaju se građani o načinu izdavanja e-Propusnica radnicima koji rade temeljem ugovora o djelu i radnicima koji rade u inozemstvu.

  • Za radnike temeljem ugovora o djelu čiji rad je neophodan za određene gospodarske subjekte, a sustav e-Propusnice  ne daje poslodavcima mogućnost izdavanja e-Propusnica, e-Propusnice će izdavati stožeri civilne zaštite. E-Propusnice se neće izdavati temeljem pojedinačnih zahtjeva radnika, već je svaki poslodavac dužan podnijeti zahtjev sa svim potrebnim podacima za sve radnike koji rade na ugovor o djelu, a neophodni su mu za rad.
  • Na isti način  izdavanje e-Propusnice od stožera civilne zaštite mogu zatražiti i poslodavci koji imaju potrebu za radom studenata koji rade preko Student servisa.

Izdavanje e-Propusnica radnicima koji rade temeljem ugovora o djelu i studentima koji rade preko Student servisa je iznimka, a zahtjev se može podnijeti samo za one  radnike i studente  koji su zaista nužni i neophodni za rad određenog poslodavca.

Također, prema obavijesti Ministarstva uprave, radnicima koji rade u inozemstvu e-Propusnice izdaju lokalni (općinski i gradski) stožeri civilne zaštite. Ovim putem još jednom ističemo kako Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije sukladno uputi nema ovlasti izdavanja e-Propusnica već se iste izdaju u općinskim i gradskim stožerima civilne zaštite prema mjestu prebivališta.