Odluka o ograničavanju radnog vremena ugostiteljskih objekata odnosi se i na objekte koji organiziraju svadbena slavlja


Petak, 16. listopada 2020.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je s obzirom na brojne upite vezane za Odluku o privremenom uređivanju rada i ograničavanju radnog vremena ugostiteljskih objekata i drugih pružatelja ugostiteljskih usluga koja je stupila na snagu 14. listopada, a kojom je između ostalog definirano i radno vrijeme objekata od 6.00 do 24.00 sati, uputio Stožeru civilne zaštite RH dopis u kojem traži pojašnjenje i službeni odgovor odnosi li se definirano radno vrijeme i na objekte u kojima se odvijaju svadbene svečanosti te ostale privatne proslave u društvenim domovima i sličnim privatnim prostorima.

Stožer civilne zaštite RH potvrđuje kako se Odluka  odnosi na sve ugostiteljske objekte i na sve pružatelje ugostiteljskih usluga, kao i na organizaciju svadbenih svečanosti.
Napominju kako je i u posljednjim preporukama HZJZ-a  navedeno da se svadbene svečanosti mogu održavati do 24,00 sata, odnosno da svadbena slavlja trebaju završiti  do ponoći što je ujedno i kraj radnog vremena objekta u kojem je ono organizirano.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije stoga apelira na sugrađane da se pridržavaju odredbi spomenute Odluke te da i dalje odgovornim ponašanjem i primjenom svih propisanih epidemioloških mjera,  doprinesu u suzbijanju širenja zaraze koronavirusa te na taj način zaštite svoje i zdravlje svojih obitelji.