Održan redovni mjesečni sastanak gradonačelnika i ravnatelja gradskih ustanova


Utorak, 3. ožujka 2015.

Gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković danas je održao redovni mjesečni sastanak sa ravnateljima Gradskih ustanova. Sastanku su nazočili ravnatelj OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac Marijan Vinković, ravnateljica Gradske knjižnice Antonija Mandić, v.d. ravnateljica Dječjeg vrtića 'Maslačak' Marija Čupen Tomica, ravnateljica Muzeja grada Đurđevca Edita Janković Hapavel, te Mladen Jakupčić ispred JVP  Đurđevac.

Na samom početku Gradonačelnik je napomenuo kako su naručeni certifikati za energetsku obnovu gradskih Ustanova, što je ujedno i prioritet Grada kada su u pitanju financijska izdavanja.

Po pitanju OŠ Grgura Karlovčana naglasak je stavljen na raspoređivanje kadra, četverogodišnji pregled unaprijed, koji bi trebao pokazati za koji kadar su potrebni novi mladi ljudi primljeni na stručno osposobljavanje u gradu Đurđevcu, a Gradonačelnik je tom prilikom istaknuo i mogućnost stipendiranja studija potrebnim kadrovima.

Ravnatelj Marijan Vinković napomenuo je kako je škola započela sa projektom e-imenik. Prve radnje su već napravljene, prvi administrator na edukaciju za uporabu e-imenika polazi već ovaj mjesec, a projekt bi u uporabi trebao biti od iduće školske godine. Najavio je i događanja koja će se ovaj mjesec obilježiti u Osnovnoj školi, a to su 102. godišnjica od rođenja Grgura Karlovčana, koja će se obilježiti 11. ožujka 2015., te tradicionalna priredba 'Pozdrav proljeću', na kojoj će ove godine po prvi puta nastupati i učenici Glazbene škole, 20. ožujka 2015.

DV 'Maslačak' pokrenuo je među djelatnicima vrtića humanitarnu akciju za teško oboljelog dječaka Josipa iz Dinjevca koji boluje od raka pluća, kojoj je namjera prikupiti novčana sredstva, a u istu će se uključiti i Grad Đurđevac.

Iz rada vrtića v.d. ravnateljica Marija Čupen Tomica izdvojila je održane susrete na kojima su sudjelovali roditelji i pedagog, kao priprema za upis u prvi razred, zatim tradicionalne igre koje će se održati u travnju, kao i igraonicu za djecu romske nacionalne manjine, koja se održava jednom tjedno.

Gradonačelnik je ujedno naglasio i kako dosadašnja praksa da djeca polaznici vrtića donose sa sobom svoje ubruse i plastične čaše više neće postojati, odnosno da će vrtić podmiriti potrebe djece tijekom boravka u Dječjem vrtiću. Gradonačelnik je istaknuo i da će se u Pravilnik o upisu djece u Dječji vrtić unijeti kako je uvjet za upis djeteta i ostvarivanje subvencije Grada da oba roditelja imaju prijavljeno boravište na području grada Đurđevca.

Iz rada Gradske knjižnice Đurđevac važno je za izdvojiti da su u tijeku radovi multimedijalne dvorane, čije otvorenje je planirano za Dan grada, kao i da je ukidanje članarine rezultiralo sa više od 300 novih korisnika od trenutka ukidanja. Gradska knjižnica osim radnim danom otvorena je i subotom do 12 sati.

Zapovjednik JVP Đurđevac Mladen Jakupčić rekao je kako će prostor ispred JVP Đurđevac postati bogatiji za još jednu skulpturu. Naime, Đuro Zvonar, umirovljeni djelatnik VZ Đurđevac, koji je povodom otvorenja Doma Javnoj vatrogasnoj postrojbi Đurđevac poklonio skulpturu vatrogasca, izraditi će i skulpturu Sv. Florijana zaštitnika vatrogasaca.