Održana prezentacija izgradnje povoljnijih stanova na Radničkoj cesti


Srijeda, 7. lipnja 2017.

Grad Đurđevac i Agencija za posredovanje i pravni promet nekretnina u Gradskoj knjižnici Đurđevac za sve zainteresirane za kupnju stana održali su prezentaciju o gradnji povoljnih stanova preko programa društveno poticajne stanogradnje na području Grada Đurđevca.

Cilj uključenja u Program POS-a je da se građanima  omogući zadovoljavanje stambenih potreba i poboljšanje kvalitete stanovanja izgradnjom stambenih jedinica uz poticaj javnih sredstava i mogućnost obročne otplate po pristupačnijim uvjetima od tržišnih u pogledu kamata i rokova otplate.

Zainteresirani kupci trebaju se prijaviti na raspisani javni natječaj do 16. lipnja, a nakon iskazanog interesa održat će se prezentacija sa bankama i APN-om kao kreditorima.

U trenutku dovoljnog broja prijavitelja APN će potpisati ugovor o zajedničkoj realizaciji projekta u kojem će Grad Đurđevac osigurat građevinsko zemljište u Ulici Radnička cesta u Đurđevcu, uređenje komunalne infrastrukture i priključke na komunalnu infrastrukturu. Grad je također izradio i glavni projekt, te je ishođena građevinska dozvola za prvu zgradu koja će imati 12 stanova.

Nakon toga APN će provesti nabavu za odabir izvođača radova nakon čega će se znati točna cijena stanova po m2. Na prezentaciji su predstavljeni modeli kreditiranja i stjecanja vlasništva stana sa modelom otplate stana.

Zainteresirani također mogu dobiti sve informacije o kupnji stana na mail adresi stanogradnja@apn.hr ili na grad@djurdjevac.hr.