Organiziran prijem za đurđevačke vatrogasce koji su gasili požare u Splitu i okolici


Petak, 28. srpnja 2017.

U organizaciji Javne vatrogasne postrojbe i Grada Đurđevca u restoranu Stari grad organiziran je prijem za đurđevačke vatrogasce koji su sudjelovali u gašenju požara u Splitu i okolici.

Temeljem zapovjedi glavnog vatrogasnog zapovjednika i ove su godine profesionalni vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac u sastavu intervencijskih vatrogasnih postrojbi upućeni su na dislokaciju u Split – Divulje.

Prvu smjenu od 15 dana odradili su Mirko Večerić i Milek Tomašek koji su imali dvije intervencije od kojih je prva bila u naselju Plano te druga u Sigetu Gornjem. U drugoj smjeni bio je voditelj vatrogasne grupe Nikša Damir i Hrvoje Ređep koji su svojim profesionalnim radom pomogli u gašenju požara na području Splita.

Vatrogasci su iznijeli svoje dojmove s požarišta, a najviše su ih se dojmili lokalni stanovnici koji su im svakodnevno donosili vodu za piće, a nakon gašenja požara dočekali su ih kao heroje.

Nakon neprospavanih noći, mukotrpnog rada i zalaganja u gašenju požara, naši vatrogasci zaslužili su svaku pohvalu- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.