Osigurano 420 tis. kuna: ulaganje u sportsku infrastrukturu te dobre rezultate naših tenisača prepoznao i Središnji državni ured za sport


Srijeda, 17. travnja 2019.

Rad i dobre rezultate naših tenisača te ulaganje u sportski infrastrukturu na području grada prepoznao je i Središnji državni ured za sport koji je odobrio 420.000,00 kuna za projekt izgradnje objekta teniskog kluba i dva dodatna teniska terena, a koji je Grad Đurđevac prijavio na raspisani natječaj.

Ovo je još jedan projekt koji će doprinijeti razvoju sportske infrastrukture ukupne vrijednosti milijun kuna, a njime će se izgraditi dva nova teniska terena, koja će imati akrilnu oblogu. Predviđena je i izgradnja zgrade koja se sastoji od prostorija kluba, dvije svlačionice sa kupaonicama i dva spremišta za opremu. Osim toga, objekt bi imao i nenatkrivenu terasu površine 30 m2koja bi ujedno i služila kao tribina s koje bi gledaoci mogu pratiti teniske mečeve.

Ovaj projekt je zapravo nastavak projekta uređenja Športsko-rekreacijskog centra Vlado Leščan – Duspe.

Postojeća teniska infrastruktura nastala je zajedničkom suradnjom brojnih sponzora, volontera te brojnih zaljubljenika i članova okupljenih oko Teniskog kluba Đurđevac.

Tenis je u Đurđevcu prisutan od daleke 1928. godine dok je prvi teniski klub u Đurđevcu osnovan 1983. godine, kada se krenulo i sa izgradnjom teniskih terena. Danas je u Teniski klub Đurđevac i njegove aktivnosti uključeno 60 djece u školi tenisa (školska djeca) i  igraonici tenisa (vrtićka djeca) te 40 članova rekreativaca. Iz godine u godinu Teniski klub Đurđevac se razvija u svim smjerovima, ima sve veći broj natjecatelja, sudjeluje na turnirima, ali i postiže sve značajnije rezultate.

Provedbom projekta Đurđevac će osigurati tenisku infrastrukturu te dodati još jednu stavku u svoju ponudu sportske turističke destinacije, a završetak projekta očekuje se u prosincu ove godine.