Osmina finala KUP-a RH: gradonačelnik bodrio naše rukometašice na utakmici protiv Umaga


Utorak, 5. ožujka 2019.

U Đurđevcu je odigrana osmina hrvatskog kupa između Rukometnog kluba Đurđevac i Rukometnog kluba Umag.

Naše seniorke ipak nisu uspjele prirediti iznenađenje i pobijediti prvoligašice iz Umaga. U utakmicu su krenule vrlo hrabro i bez velikog straha te su u desetoj minuti povele sa 7:5, no onda su napravile nekoliko grešaka, što su iskusne prvoligašice kaznile brzim kontrama i serijom od čak 8 golova (8:13). Prvih dvadesetak minuta prvog poluvremena bilo je za svaku pohvalu, naše su cure imale tek dvije tehničke pogreške.

Isti ritam s kraja prvog poluvremena nastavio se i u drugom poluvremenu, u kojem gošće povećavaju svoju prednost i na kraju zasluženo odnose pobjedu 23:35 i prolaze u četvrtfinale Kupa, na čemu im čestitamo.

Naše je rukometašice bodrio i gradonačelnik Hrvoje Janči sa svojom obitelji. Tom prilikom osvrnuo se na novi Pravilniko izboru i proglašenju najuspješnijih sportaša grada Đurđevca.

-Dosta se politika igrala sa sportom, sportaši će od sada sami birati između sebe najbolje. Novi pravilnik apsolutno isključuje utjecaj politike, a sve je od sada u rukama sportaša, trenera, medija i građana. Ponosan sam jer naša Zajednica sportskih udruga broji preko 1400 sportaša koji su upisani u 21 udrugu članicu na području grada. U tijeku je provedba novog kandidacijskog postupka koji je transparentan i jednakovrijedan prema svim sportovima i sportašima, naročito mladima radi kojih grad i ulazi u izgradnju sportske infrastrukture, financiranje trenera, prijevoza i sportske opreme- napomenuo je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Rukometašice se sada okreću sljedećoj utakmici, onoj 16. kola II. HRL Sjever, kada gostuju u Svetom Ivanu Zelini. Sigurni smo da će djevojke na toj utakmici osvojiti nove bodove.

 

RK Đurđevac - ŽRK Umag 23:35 (11:18)
____________________________________________
Đurđevac: Živko, Šanteković 2, Patačko, Lacković, Greguraš, Franković, Cestar 3, Fuček, Škrinjar, Kovač 1, Zeko 8, Čilić 5 (2), Pavlović 4, Ferenčić
Umag: Blašković, Selar, Imamović 1, Ljubić 6, Miočinović 9, Jajčević 3, Pratljačić 5, Zubak, Te. Bunić 7, Kernjus 1 (1), Pavković, Ti. Bunić 1, Brkljača 2 (1)
Sedmerci: Đurđevac 2/5; Umag 2/2
Isključenja: Đurđevac 0'; Umag 6' (Te.Bunić 2+2, Pavković)

Foto: Robert Rodman