Osnovna škola Đurđevac- INTERREG: projekt rada s darovitim učenicima prošao prvu stepenicu provjere


Subota, 14. rujna 2019.

Osnovna škola Đurđevac, Osnovna škola Ljudevita Modeca iz Križevca te Osnovna škola Nagykanizsa iz Mađarske prijavile su zajednički projekt na temu potencijalno darovite djece na program prekogranične suradnje – Interreg Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.

Projekt je prošao prvu stepenicu provjere, a uskoro se očekuje i odluka o financiranju. Naša škola uključena je kao partner, a projektom je predviđeno da će učitelji sudjelovati u edukacijama na temu prepoznavanja darovitih učenika, izrade i implementacije individualiziranih programa rada za njih te korištenja didaktičkih materijala u radu s darovitim učenicima.

U projekt će biti uključeni učenici trećih razreda, a za njih su predviđene poticajne radionice te organizirana terenska nastava s ostalim učenicima uključenima u projekt.

Učenici će odmjeravati svoje snage u znanju, učiti o drugim školama uključenima u projekt te će se za vrijeme projekta zajedno družiti kroz brojne aktivnosti te razmjenjivati stečena znanja i vještine.

-Posebno ćemo raditi na tome da tijekom edukacija osvijestimo nastavnike da postoje darovita djeca s kojom treba raditi na višoj razini, jer će im u suprotnom na nastavi biti dosadno i izgubit će motivaciju za učenjem. Najvažnije od svega je prepoznati darovito dijete, ono kojemu je potrebno dodatno ili drugačije obrazovanje, a potom je važno da nastavnici steknu znanja i vještine kako s darovitom djecom dalje raditi- rekao je ravnatelj Osnovne škole Đurđevac Danijel Domišljanović.

Ovim projektom predviđeno je oko 70.000,00 eura za provođenje planiranih programa u Osnovnoj školi Đurđevac.