Osnovna škola Đurđevac: održana zajednička online edukacija za učitelje svih škola partnera, u sklopu projekta GiftedHUHR


Ponedjeljak, 2. studenoga 2020.

U Osnovnoj školi Đurđevac provodi se projekt pod nazivom Encouraging and developing gifted kids for more advanced crossborder area - GiftedHUHR.

Radi se o projektu međugranične suradnje za poticanje rada s darovitim učenicima. Projekt je započeo s provođenjem 15. lipnja 2020. godine, a traje 16 mjeseci.

Škole partneri na projektu su: Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci, Osnovna škola Đurđevac i Javni obrazovni centar Zalaegerszeg iz Mađarske. Projektom će biti obuhvaćeni učenici trećih razreda koji će imati prilike sudjelovati u izvannastavnom obogaćenom programu za darovite učenike te edukativnim susretima s učenicima polaznicima škola partnera.

Tijekom listopada održane su dvije zajedničke aktivnosti svih škola uključenih u projekt – zajednička edukacija i zajednički sastanak. Projektom je predviđeno putovanje učitelja uključenih u projekt u Đurđevac i Mađarsku, ali su aktivnosti radi pandemije koronavirusa održane online. U Đurđevcu je 9. listopada 2020. održana zajednička online edukacija za učitelje i stručne suradnike svih škola partnera. Đurđevačku školu je partnerima predstavio prof. Nikola Vuković, pedagog škole. Predavačica stručnog dijela edukacije bila je renomirana stručnjakinja na području darovitosti djece – Jasna Cvetković-Lay. Zajednički sastanak škola partnera na projektu održan je 26. listopada 2020. Domaćini su bili partneri iz Javnog obrazovnog centra Zalaegerszeg iz Mađarske. Na sastanku se raspravljalo o realiziranim aktivnostima u projektu te o planovima za nadolazeće aktivnosti u sljedećem razdoblju.

Projekt je sufinanciran od strane Europske unije u okviru Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Vrijednost projekta je 64,836,99 EUR, a od toga 9.725,55 EUR sufinancira osnivač Grad Đurđevac.