Osnovna škola Grgura Karlovčana: Blagdani nam stižu i ove godine humanitarnog karaktera


Ponedjeljak, 17. prosinca 2018.

U Osnovnoj školi Grgura Karlovčana održana je tradicionalna božićna priredba pod nazivom Blagdani nam stižu.

Priredba je bila, kao i svake godine,  humanitarnog karaktera. Novac od dobrovoljnih priloga te od prodaje proizvoda Učeničke zadruge Mravlji lav bit će preko projekata Školskog Filantropskog kluba doniran najpotrebitijima. Nazočne su pozdravili  u uputili čestitku za nadolazeće blagdane ravnatelj škole Danijel Domišljanović i gradonačelnik Hrvoje Janči koji je najavio kako nakon energetske obnove škole slijedi i obnova unutrašnjosti škole. Na priredbi su objavljeni rezultati natječaja u sklopu projekta izrade nakita od otpadnih materijala recikliranjem Održivi razvoj. Gradonačelnik Hrvoje Janči i predsjednica stručnog povjerenstva Kristina Benko Markovica uručili su nagradu za najbolji rad učenici 4.a razreda Leonardi Hrženjak.

Pozornicu su uredili  članovi Likovne grupe uz pomoć svog voditelja učitelja Zorana Vidakovića, a idejno osmislila učenica Maris Popović. Priredbu su vodili  učenici Antun Marić i Matea Ščuka.

Na priredbi su nastupili pjevački zbor škole, dramska družina, etnoritmika, polaznici malog folklora, 7. a razred, učenici glazbene škole Lara Ovnić i Sebastian Ivan Peić te recitatori Patricija Balog, Dario Oršuš, Ana Marija Barberic, Leonarda Hrženjak, Lana Šabarić i Maja Šalamon.  Posjetitelje su posebno oduševili učenici 8. Razreda izvodeći bečki valcer. Oduševljeni posjetitelji pljeskom su nagradili sve izvođače i njihove učitelje zahvalivši im tako na trudu koji su uložili marljivo uvježbavajući i pripremajući svoj nastup.

Foto: Zvonimir Šiptar i Danijel Domišljanović