Osnovna škola Đurđevac: učeniku Davidu Kuzmiću dodijeljen Oskar znanja


Srijeda, 10. srpnja 2019.

Davidu Kuzmiću učeniku 7. razreda Osnovne škole Đurđevca dodijeljen je Oskar znanja za  osvojeno prvo mjesto na Državnom natjecanju iz povijesti u kategoriji sedmih razreda.

Agencija za odgoj i obrazovanje i ove je godine tradicionalno državnim i međunarodnim prvacima dodijelila Oskar znanja. Oskar znanja je najveće priznanje i nagrada za izniman uspjeh i postignute rezultate kojim se već 15 godina nagrađuju uspješni i izvrsni učenici i njihovi mentori. Dodjela je organizirana u suradnji Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Hrvatske zajednice županija.

Dodjela priznanja i Oskara znanja učenicima državnim prvacima na natjecanjima u znanju i učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima održana je u petak 28. lipnja u Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Za izniman rezultat, osvojeno prvo mjesto na državnim natjecanjima, nagrađeno je čak 206 učenika osnovnih i srednjih škola i 167 mentora, učitelja i nastavnika koji su ih pripremali i pratili na natjecanjima. Skulpture Oskara znanja i ove godine izradili su učenici Centra za odgoj i obrazovanje iz Čakovca.

Oskare znanja dodijelili su, ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja, pomoćnica ministrice Lidija Kralj, a ispred Hrvatske zajednice županija župan Međimurske županije Matija Posavec.

Oskar znanja dodijeljen je i našem Davidu Kuzmiću, dok je njegovoj mentorici Katici Tomrlin dodijeljeno priznanje i plaketa.

Čestitamo Davidu još jednom na toj prestižnoj i jedinstvenoj nagradi i priznanju za predan i ustrajan rad, te za uspješno i primjereno predstavljanje naše škole i Grada Đurđevca.