Osnovnoškolci Eko odom radosti osvojili prvo mjesto na natječaju Reciklasičari za ljepšu našu


Četvrtak, 7. lipnja 2018.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u travnju je raspisao poziv na sudjelovanje u ekološkom edukativno-glazbenom natječaju Reciklasičari za ljepšu našu, koji je organiziran u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike, a na koji se javio Zbor Osnovne škole Grgura Karlovčana u suradnji s likovnom grupom škole.

Učenici su najprije izradili zanimljive glazbene instrumente od različitih vrsta otpada: papira, stakla, metala, plastike i ostalog, a zatim je zbor uvježbao vokalno-instrumentalni glazbeni broj pod nazivom Eko oda radosti uz pratnju melodijskih i ritmičkih udaraljki.

Ocjenjivačko povjerenstvo nije imalo nimalo lagan zadatak, a među svim dospjelim radovima naši su učenici osvojili prvo mjesto.

Natječaj se provodi kao jedna od aktivnosti uspostavljanja cjelovitog sustava gospodarenja otpadom u Hrvatskoj, s ciljem edukacije djece i mladih o važnosti očuvanja prirode, recikliranja i pravilnog postupanja s otpadom.

Ovim natječajem željelo se potaknuti djecu da kroz kreativno izražavanje otkriju mogućnosti osobnog doprinosa u sprječavanju nepotrebnog stvaranja otpada  pod geslom - Stvarajmo glazbu, a ne otpad!

Ovo je samo jedna od brojnih eko aktivnosti u kojim sudjeluju naši učenici i koje provode sa svojim učiteljima u školi kako bi ukazali na važnost odvajanja otpada.