Ostvarene značajne uštede: postavljena nova i moderna led rasvjeta na području grada Đurđevca i prigradska naselja


Utorak, 26. svibnja 2020.

U cilju povećanja prometne sigurnosti te unaprjeđenja komunalnog standarda, na području Grada Đurđevca i prigradskih naselja prošlog su tjedna dovršeni radovi na postavljanju novih rasvjetnih tijela.

Radi se o završetku projekta modernizaciji javne rasvjete u kojemu su stariji sustav žarulja u potpunosti zamijenila nova LED rasvjetna tijela, točnije postavljeno je njih 1300.

Već je za prošli mjesec na računima vidljiva značajna ušteda struje, a postavom nove led rasvjete poboljšana je i sama osvijetljenost grada i prigradskih naselja. Rasvjetu su osim Đurđevcu dobila i sva prigradska naselja: Severovci, Grkine, Sveta Ana, Mičetinac, Čepelovac, Budrovac, Sirova i Suha Katalena.

Novi sustav javne rasvjete koristi led tehnologiju te zadovoljava najmodernije svjetlo tehničke uvjete, a ukupna vrijednost investicije iznosila je oko 3 mil. kuna.

-Riječ je o zamjeni neekonomičnih rasvjetnih tijela s 1300 novih, ekološki učinkovitih LED rasvjetnih tijela kojima ćemo uštedjeti na troškovima, a samim time i racionalizirati potrošnju energije.Projektom se osim zamijene postojećih dotrajalih rasvjetnih tijela nadopunila mreža novim rasvjetnim tijelima na područjima grada i prigradskih naselja gdje do sada nije bilo nikakve rasvjete. Osim što će se ostvariti ušteda smanjit će se i tzv. svjetlosno zagađenje. Na ovaj način ova investicija će se sama otplatiti kroz navedene uštede u roku od šest godine, a garancija na novu rasvjetu vrijedi deset godina - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

-Zahvaljujući ovom projektu na svim prometnicama na našem području uvelike će se povećati sigurnost sudionika u prometu i preglednost- pojasnio je gradonačelnik.