Osvrt gradonačelnika Jančija i predsjednika Gradskog vijeća Lackovića na godinu na izmaku


Četvrtak, 31. prosinca 2020.

Dragi sugrađani,

na kraju smo jedne vrlo izazovne godine u kojoj smo se susreli sa pošastima korone i potresa, koji su kod svih nas probudili osjećaje straha, neizvjesnosti, suosjećanja sa stradalima. Srećom ove strahote zaobišle su većim dijelom naš grad, ali su nas podsjetile na prolaznost i krhkost svega što čovjek stvara i života kakav smo navikli živjeti. I u takvim vremenima kao zajednica nastojali smo održati događaje i manifestacije kroz godinu, a snagu kolektiva i ljudskog duha i zajedništva svjedočili smo ovih dana kada smo svi bili uz stanovnike Petrinje i okolnih mjesta, nastojeći svatko na svoj način dati podršku i pomoć potrebitima.

Naše udruge, ustanove, poduzetnici i volonteri svojim angažmanom u ovakvoj kriznoj situaciji dokazali su snagu vrijednosti koje kao zajednica gajimo i koji su temelj razvoja našega grada. Samo ispravne vrijednosti utkane u zajednicu mogu donositi materijalni prosperitet i zadovoljnog pojedinca kojemu težimo.

Puno se toga u našem gradu ove godine gradilo i stvaralo, ali još veći izazovi su pred nama, a ciljeve ćemo ostvariti svi zajedno. Neka nam svima 2021. godina donese više zdravlja i mira, žele vam

Gradonačelnik Hrvoje Janči i

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković