Otvorenjem klizališta i puštanjem lampiona počeo bogat adventski program


Subota, 1. prosinca 2018.

Đurđevac je i ove godine u vrijeme Adventa pripremio bogat i sadržajan program. Blagdansko uređenje grada, žive jaslice, klizalište, štalica s domaćim životinjama i devama, adventski sajam, kreativne radionice, izložbe, veliki blagdanski koncert, kazališne predstave, gastronomska ponuda, dječji doček i doček Nove Godine samo su dio adventskog programa kojeg su osmislile i pripremile brojne ustanove i udruge u suradnji s Gradom Đurđevcom i Turističkom zajednicom grada Đurđevca.

Večeras je i svečano otvoren Advent u Đurđevcu. Otvaranjem klizališta u Adventskom selu i puštanjem lampiona, brojni Đurđevčani i njihovih gosti uživali su u prigodnom programu i klizanju. Adventsko selo je posjetiteljima osim klizanja ponudilo i brojne štandove koji u svojoj ponudi nude božićne lampice, domaće proizvode i toplu okrijepu, a tu je gastro kutak Staroga grada koji svojim mirisima mami posjetitelje.

Posjetitelji su mogli uživati i u nastupu pobjednica dječjeg festivala Kukuriček – Lorene Vlašić, Laure Kovačević, Eme Lovrak i Marte Ređep.

Klizalište će biti otvoreno iduća dva mjeseca, do 2. veljače, a radit će svakog dana od 10 do 20 sati, klizanje će koštati 10 kuna, a najam klizaljki 5 kuna. Djeca s područja Grada Đurđevca imaju dnevno 30 minuta klizanja gratis.

– Cijeli grad Đurđevac i iz brojne okolne Općine su se uključili u naš Advent koji se po treći puta održava u našem gradu i koji je ove godine još bogatiji sadržajno nego do sada. Nije mala stvar da nas je prepoznao i najbolji Advent u Europi kao nešto posebno. Više od 40 priredbi unutar Adventa će nastojati zadovoljiti ukuse svih naših posjetitelja i od tih programa treba istaknuti i kazališne predstave, žive jaslice sa devama, izložbe, sajmove i koncerte.Više od 1000 sudionika ovaj Advent učinit će čarobnim i vjerujem da će biti najuspješniji dosad– rekao je Mario Fuček iz Turističke zajednice te je dodao kako je Advent u ove tri godine postao posebna ponuda Adventa u Zagrebu, zajedno sa obitelji Salaj iz Grabovnice kod Čazme.

Premijera živih jaslica u Đurđevcu održati će se 16. prosinca.

– Jaslice se održavaju se treći put u Đurđevcu, a doživljaj živih jaslica upotpunit će deve i ostale životinje iz Hrvatske Sahare. U prikazu i ove godine sudjeluju mještani Suhe Katalene i članovi Gradskog kazališta- rekla je Gabriela Kralj Bartovčak, predsjednica Udruge žena Suha Katalena.

Kristina Benko Markovica napomenula je kako u adventskim programima sudjeluju sve gradske udruge, a i udruge iz okolnih općina. - Sve glazbene udruge i pjevači 29.prosinca u 19,00 sati održati će dvosatni Veliki blagdanski koncert u Đurđevcu- istaknula je.

Gradonačelnik Hrvoje Janči istaknuo je da je ove godine posebna pažnja posvećena najmlađima koji će osim u klizalištu uživati u igraonicama i dječjem dočeku nove godine kojeg će uveličati joomboos youtube teen zvijezde.

– Pohvalio bih sve naše udruge, voditelje, djelatnike Grada i sve koji su se uključili u postavljanje klizališta, ali i osmišljavanja cijelog programa. Što se tiče klizališta, besplatno je za djecu s područja Đurđevca koja će se jednom dnevno moći klizati besplatno, a za djecu iz okolnih općina osigurana je gratis karta za tri posjeta. Želimo da klizalište i ove godine bude puno, ali i da našim najmlađima omogućimo ono što mi kao mali u svom gradu nismo imali – rekao je gradonačelnik i dodao kako nam sad samo nedostaje snijeg da upotpuni ovo adventsko raspoloženje.