Ulaganje u budućnost: predsjednik Vlade Andrej Plenković svečano otvorio Poduzetnički inkubator


Ponedjeljak, 16. prosinca 2019.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je boravio u Đurđevcu, a razlog njegovog dolaska je uspješno povlačenje EU sredstava u Gradu Đurđevcu.

Impresivno zdanje Poduzetničkog inkubatora koje je niknulo u samom centru doživjelo je veliku čast da ga otvori upravo predsjednik Vlade, kojem je u društvu bio ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat i ministar uprave Ivan Malenica, a dočekali su ih saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković te gradonačelnik Hrvoje Janči, kao i gradski vijećnici, ravnatelji gradskih ustanova i direktori tvrtki te ostali uzvanici.

– Nalazimo se u Poduzetničkom inkubatoru, projektu vrijednom gotovo 11 milijuna kuna koji ima 20 ureda. Iduće godine, u našoj Strukovnoj školi započinje s provedbom projekt Centar kompetencija, a i Sveučilište sjever otvorit će preddiplomski stručni studij računarstva i informatike u Đurđevcu, ti projekti su nastavak našeg projekta inkubatora u kojem smo osigurali opremanje, dali smo potporu poduzetnicima za razvoj postojećih i novih ideja čime osiguravamo razvoj lokalne zajednice i ostanak mladih u ovom kraju. Svim stanovnicima želim sreću i da im se ostvare svi njihovi planovi, da postignu što bolje rezultate– rekao je Hrvoje Janči, gradonačelnik Đurđevca.

Dodao je kako Grad Đurđevac, udruge, ustanove i tvrtke s područja grada do sada su proveli ili provode više od 439 milijuna kuna vrijednih projekata od čega je više od 90 posto sufinancirano iz EU-a.

Okupljenima se nakon njega obratio direktor tvrtke Meval, Dražen Krčmar koji je kazao kako ulaganje u ovaj futurističko i moderno opremljeni inkubator za ovo ruralno područje veliki motivator za mlade i poduzetnike na tom području.

Željko Lacković, saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća zahvalio se premijeru na dolasku te je posebno naglasio kako je vraćanje Općinskog suda i gruntovnice u Đurđevac bio potez razumijevanja i uvažavanja koji je otvorio nove spektre suradnje.

– Ovo je jedan povijesni dan kada premijer Plenković sa svojim ministrima dolazi u naš mali gradić i odaje priznanje nama na trudu koji radimo prema orijentiranosti povlačenju EU sredstava i svega onoga što promovira Vlada RH te stvaranju boljeg sutra za buduće generacije – rekao je.

– Meni je veliko zadovoljstvo danas biti u Đurđevcu i pozdraviti završetak ovog projekta. Arhitektonski jako lijepo izgleda, moram priznati. Sve skupa više od 600 kvadrata koji će biti dom različitih društava modernih tehnologija što je dobar signal da Hrvatska i u manjim gradovima ovdje u Koprivničko-križevačkoj županiji. Siguran sam da ovih 11 milijuna kuna koji su uloženi jesu jedno pravo ulaganje u budućnost Đurđevca i cijelog đurđevačkog kraja, a prostor će biti od velike koristi poduzetnicima posebno zahvaljujući tome što postoji ovako jasna i čvrsta potpora ključnih političkih snaga u Đurđevcu – pohvalio je premijer rad Đurđevca.

Dodao je kako je upravo otvaranje ovog Inkubatora u kojem će se prvenstveno poticati ICT tehnologije pokazatelj da i male sredine hvataju korak s današnjom, 4. industrijom revolucijom. Pritom je kazao kako je jedan od važnih načina kako dizati standard života ljudi projekt vodno-komunalne infrastrukture vrijedan čak 352 milijuna kuna.

Foto: djurdjevac.hr, prigorski.hr, epodravina.hr