Patkice predložile gradonačelniku što nam sve još treba u Đurđevcu


Ponedjeljak, 20. veljače 2017.

Vrtić Maslačak djecu od najranije dobi uči da prihvaćaju različitosti, upoznaju nove kulture, vjere i narodnosti. Upravo s namjerom da svoje polaznike pouče toleranciji i potaknu ih da nauče nešto novo o svojim vršnjacima iz drugih gradova i država, djelatnici vrtića Maslačak uključili su se u međunarodni projekt Say hello to the world.

Cilj projekta je povezivanje vrtića i djece iz dvije države. Vrtićka skupina Patkice tako se u sklopu ovog projekta povezala s djecom iz skupine Sončki iz vrtića u mjestu Kamnik u Sloveniji.

Ovaj mjesec tema projekta je bila ja i moj grad. Gradonačelnik Željko Lacković pozvao je djecu iz vrtićke skupine Patkice na zajedničko druženje u Gradsku knjižnicu. Djeca su za gradonačelnika pripremila knjižicu s nacrtanim željama i prijedlozima što nam sve još treba u Đurđevcu kako bi naš grad bio još bolji i ljepši.

Djeca su zaželjela da se posadi jedna trešnja u dvorištu vrtića kako bi sami mogli ubrati trešnje kad dozriju, jednu veliku igraonicu u vrtiću gdje bi sva djeca mogla donijeti igračke koje im ne trebaju, tako da posluže drugoj djeci za igru. Zaželjeli su i policu s lego kockicama i policu s barbikama u vrtiću, jednu veliku slastičarnicu, klizalište kod Staroga grada, skijalište, veliki voćnjak, veliki zoološki sa žirafama i konjima, vodeni park s puno bazena i akvagana, bolnicu pa čak i aerodrom.

Tu je bilo svakakvih i malih i velikih želja, ali gradonačelnik je obećao da će pokušati ispuniti njih čim više, te se zahvalio malim predlagateljima na svim iznesenim prijedlozima. Za kraj svi zajedno su se počastili sokovima i slatkišima, a fotografije druženja s gradonačelnikom poslat će Sončkima putem Skype-a.

Po završetku projekta Dječji vrtić Maslačak dobit će međunarodni certifikat Tolerantan vrtić.