Picoki po piščoke i ove godine privukli brojne ljubitelje dobre hrane i posjetitelje


Petak, 28. lipnja 2019.

U sklopu programa Picokijade održalo se već tradicionalno natjecanje u spremanju jela od piletine pod nazivom Picoki po piščoke. Natjecanje je održano u gradskom parku, a sudjelovalo je preko 20 natjecateljskih ekipa sastavljenih od najmanje tri člana.

Unatoč visokim temperaturama i suncu naši kuhari nisu odustali od kuhanja, a nisu odustali ni brojni gosti koji su pod nadstrešnicama strpljivo čekali na degustaciju pripremljenih jela. Dok se sve to kuhalo i pripremalo u glazbenom dijelu publiku je zabavio i rasplesao Enigma band, a kuhanje je nadgledao i naš dobro znani Vid Balog koji je vodio program ove manifestacije..

Naše majstore kuhanja osim publike bodrio su i gradonačelnik Hvoje Janči i saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković. Cilj priredbe je promicanje tradicijske gastronomske vrijednosti Grada Đurđevca i cijele Podravine te stvaranje kulinarskog branda s jelima od piletine.

Posjetitelji su ovom prilikom mogli kupiti suvenir Picokijade- prigodne zdjelice u kojima su se dijelila pripremljena jela te su tako i oni mogli iskušati jela i ocijeniti svaku ekipu.

Domišljatost natjecateljskih jela i njihovu kvalitetu ocjenjivao je stručni žiri.

Za osvojeno I, II i III mjesto dodjeljivao se zlatni, srebrni i brončani Picok po piščoke, te utješne nagrade ostalim sudionicima - poklon paketi Podravke kao generalnog sponzora priredbe. Nakon dugotrajnog vijećanja žiri je napokon donio odluku pa je tako prvu nagradu osvojila ekipa Naivci iz Hlebina dok je drugo mjesto pripalo ekipi iz Strukovne škole Đurđevac, a treće mjesto ekipi Kumovi.

Nagrada za najbolje skuhano jelo u kategoriji ostalih jela pripala je našim prijateljima iz Grada Lenygyeltótija iz Mađarske, a ekipu je predvodio njihov gradonačelnik.