Picoki po piščoke privukli brojne ljubitelje dobre hrane i posjetitelje na ovogodišnjoj Picokijadi


Petak, 26. lipnja 2020.

U sklopu programa Picokijade održalo se već tradicionalno natjecanje u spremanju jela od piletine pod nazivom Picoki po piščoke. Natjecanje je održano u gradskom parku, a sudjelovalo je desetak natjecateljskih ekipa sastavljenih od najmanje tri člana.

Unatoč visokim temperaturama i suncu naši kuhari nisu odustali od kuhanja, a nisu odustali ni brojni gosti koji su pod nadstrešnicama strpljivo čekali na degustaciju pripremljenih jela. Dok se sve to kuhalo i pripremalo u glazbenom dijelu publiku je zabavio i rasplesao TS CICE, a kuhanje je nadgledao i naš dobro znani Vid Balog koji je vodio program ove manifestacije..

Naše majstore kuhanja osim publike bodrio su i gradonačelnik Hrvoje Janči i saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković. Cilj priredbe je promicanje tradicijske gastronomske vrijednosti Grada Đurđevca i cijele Podravine te stvaranje kulinarskog branda s jelima od piletine.

Domišljatost natjecateljskih jela i njihovu kvalitetu ocjenjivao je stručni žiri.

Za osvojeno I, II i III mjesto dodjeljivao se zlatni, srebrni i brončani Picok po piščoke, te utješne nagrade ostalim sudionicima - poklon paketi Podravke kao generalnog sponzora priredbe. Nakon dugotrajnog vijećanja žiri je napokon donio odluku pa je tako prvu nagradu osvojila ekipa Dobre koke, drugu Tim Gumenjak, a treću ekipa Gregor.

Foto: Ivan Brkić i epodravina.hr