Planirana nova šetnica: zatrpava se kanal od utvrde Stari grad do Pustare


Ponedjeljak, 7. rujna 2020.

Grad Đurđevac nastavlja suradnju s Hrvatskim šumama i Hrvatskim vodama na zajedničkim projektima, pa su tako u tijeku radovi na uređenju i zatrpavanju kanala u dužini 2,3 km koji se nalazi uz put koji vodi od šetnice Staroga grada do Lovačkog doma Peski - tzv. Pustare.

-Ovaj kanal godinama nije bio u funkciji te je bio zapušten i obrašten biljem, a ljudi su često tu bacali otpad. Kako bi se riješio taj problem pokrenuli smo projekt zatrpavanja kanala. Radovi traju već dva tjedan dana, a trebali bi završiti u toku ovoga tjedna. Nakon što se kanal u potpunosti zatrpa posaditi će se trava i novi drvored, a u budućnosti planiramo izgraditi i šetnicu s rasvjetom kako bi povezali naše turističke sadržaje- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Ovo je samo nastavak radova na izgradnji planiranih šetnica koje bi trebale povezati sadržaje oko Staroga grada s utvrdom i Park šumom Borik koja se nalazi u blizini. Do sada je izgrađena šetnica u Hrvatskoj Sahari, te oko nje i šetnica koja ju povezuje s utvrdom. Izgrađena je i šetnica do Park šume Borik i škole u prirodi koja omogućava brojnim rekreativcima i posjetiteljima da pješice dođu do trim staze.

Iako već sada turistički sadržaji u Đurđevcu privlače brojne goste, važno je povezati što više njih u jednu cjelinu kako bi se posjetiteljima olakšao pristup do njih.