Planirana obnova društvenog doma u Sirovoj Kataleni


Srijeda, 1. ožujka 2017.

Suglasnost vijećnika za prijavu i provedbu projekata uz sanjkalište Sveta Ana dobio je i projekt obnove i opremanja Društvenog doma u Sirovoj Kataleni, kojim se želi stvoriti multifunkcionalni prostor za potrebe stanovnika Sirove Katalene, udruga i proizvođača domaćih proizvoda.

Opremanjem će se dobiti prostor za društvena okupljanja, prostor za organiziranje raznih radionica, edukacija i predavanja, te prostor za promociju vinara, lokalnih proizvoda i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Grad Đurđevac će za prijavu koristiti mjeru iz Programa ruralnog razvoja, a ukupna vrijednost projekta iznosi nešto više od 4,2 mil. kuna.

Društveni domovi u prigradskim naseljima često su i jedini sadržaji u prigradskim mjestima, te predstavljaju centralnu točku svih društvenih, a ponekad i gospodarskih aktivnosti. Obnovom društvenog doma u Sirovoj Kataleni stvaraju se uvjeti za razvoj udruga, okupljanje mještana i kreiranje novih programa za daljnji razvoj mjesta, poput programa razvoja vinskih, biciklističkih ili drugih turističkih sadržaja.

Dom će biti energetski učinkovit uz primjenu tradicionalne graditeljske baštine ovog kraja, a jedna od ideja je i da krov doma bude izgrađen od slame. Unutrašnjim uređenjem s puno pažnje za udobnost i reprezentativnost interijera dom bi trebao postati novi dnevni boravak za okupljanje mještana Sirove Katalene i njihovih gostiju.