Plazma Sportske igre mladih: mali sportaši preplavili glavni gradski trg u Đurđevcu


Petak, 26. travnja 2019.

Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održalo se danas na Trgu sv. Jurja u Đurđevcu. Stotine osnovnoškolaca preplavili su trg i pretvorili Đurđevac u centar amaterskog sporta Hrvatske.

Svečani program započeo je paljenjem plamena Turneje radosti koji su zapalili gospodin Hrvoje Janči, gradonačelnik Đurđevca, Ivan Juričić, predsjednik zajednice sportskih udruga Grada i Tihana Butorac predstavnica Plazma Sportskih Igara mladih.

- Grad Đurđevac je sportski grad, podržavamo sport, posebno za naše najmlađe građane. Sretni smo što su Plazma Sportske igre mladih po treći put u gradu Đurđevcu i što su uveličale tjedan obilježavanja dana Grada- rekao je gradonačelnik.

U sportskom dijelu programa sudjelovala su djeca iz osnovnih škola s područja Đurđevca koja su se natjecala u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Pobjedničke ekipe u graničaru Picoki i Pilići plasirale su se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja u Savudriji.  Napeto natjecanje u atletici odžalo se u 2 kategorije za djevojčice i dječake, a put u Savudriju osigurali su: David Škurdija, Ana Lenardić, Miha Vukašinović i Ljubica Smes.

Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene dočekala su mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. U Coca- Cola Cup korneru glasalo se za najboljeg sportaša Hrvatske izbor za najboljeg sportaša Hrvatske, u HPB korneru dijelili su se promotivni materijali, a u korneru Hrvatska pošte dijelili su se baloni.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova, a ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika.

Sve najbolje od Sportskih igara mladih možete pratiti na Facebook eventu:https://www.facebook.com/events/2632594383434528/?ti=cl

 “Sportske igre mladih”:https://www.facebook.com/sportske.igre.mladih/
i instagramu: igremladih_hr: https://www.instagram.com/igremladih_hr/